Date:

June 27- July 22, 2018

Venue:

Kosovo Museum, Lapidarium

St.Nazim Gafurri, Pristina

Opening Hours

11:00-19:00

(Closed on Monday)

Organizer:

Taiwan and Kosovo Cultural Exchange Associaiton

Co-organizers:

Kosovo Museum, Termokiss, Zombie Soup

Rreth Ekspozitës

Organizuar nga Shoqata e Shkëmbimeve Kulturore të Tajvanit dhe Kosovës, Kosova NEXT10 është një ekspozitë që ka për qëllim të vizualizojë vizionin e Kosovës në 10 vitet e ardhshme. Nëpërmjet veprave të artit interaktiv, ekspozita udhëzon vizitorët të eksplorojnë aspektet e ndryshme të Kosovës dhe kontribuojnë me idetë e tyre për të ardhmen e Kosovës në krijimin kolektiv për ta ndarë atë me të tjerët.

Muzeu i Kosovës është një sferë publike ideale për të ndezur diskutimet e njerëzve mbi vizionet e vendit, ajo lidh urën midis qeverisë dhe qytetarëve. Ekspozita është e ndarë në 3 fusha: gjendja aktuale, vizioni i ardhshëm dhe ndërmarrja e veprimeve. Në zonën aktuale të situatës, vizitorët do të mësojnë nga arritjet e Kosovës gjatë 10 viteve të fundit; në zonën e vizionit të ardhshëm, vizitorët do të tregojnë perspektivën e tyre për të ardhmen e vendit; dhe në zonën e veprimit, vizitorët do të ndërmarrin veprime dhe do të ndajnë në faqen e internetit.

Anëtarët e ekipit të kurimit përfshijnë organizata nga Kosova dhe Tajvani. Për të përfunduar ekspozitën, ne kemi mbajtur 5 punëtori për të mbledhur pikëpamje nga 50 kosovarë të rinj dhe 4 dizajnerë tajvanezë për të sjellë veprën e artit interaktiv në një fund të frytshëm.

Duke e mbajtur ekspozitën dorë më dorë, ky projekt jo vetëm që është një moment historik për ndërveprimin midis qytetarëve kosovarë dhe atyre tajvanez, por gjithashtu krijon mundësinë për të mbledhur njerëz për të ndarë së bashku idetë e tyre për të ardhmen e Kosovës.

Muri i Kosovës

Sa mirë e njeh Kosovën? Në Murin e Kosovës, ne kemi përzgjedhur 10 fakte interesante të Kosovës.

Votimi i Demokracisë

Kliko dhe votoni për ndryshimin që dëshironi

Ëndrra e fëmijëve

Si fëmijët do të pikturonin të ardhmen e qytetit? Në projektin Ëndërra e Fëmijëve, ne kemi ftuar 20 fëmijë që të vizatojnë Prishtinën e ardhshme, dhe me ndihmën e projektuesit tajvanez, Hau-Shiang Lin, vizatimet e fëmijëve u shndërruan në animacion. Nga rezultatet e projektit, shpresat e fëmijëve për një vend miqësor, të qëndrueshëm dhe të zhvilluar janë të qarta. Ju gjithashtu mund të portretizoni vizionin tuaj dhe ta ndani atë në mur.

Unë jam Kosovar

Çfarë lloj personi jeni ju? Çfarë lloj kosovari jeni ju? Çfarë do të thotë të jesh Kosovar? Ne kemi zhvilluar një test në internet për të gjetur se çfarë lloj kosovari jemi dhe cilat janë personalitetet që ne kemi pasuri për liderët e ardhshëm. Ju mund të bëni testin online, pastaj të mbledhni rezultatet e të tjerëve statistikisht. Pas rezultatit, gjithashtu mund të merrni një pamje me sfondin e hyrjes në ekspozitë dhe ta ndani atë me miqtë tuaj.

Knowledgeable Kosovar
Social Kosovar
Kind Kosovar
Leading Kosovar
Creative Kosovar
Activist Kosovar

Makina e Misioneve

Kliko në qendër për të marrë misionin tua

emptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyempty
mund të merrni një foto dhe ta shpërndani atë në instagram dhe hashtag # kosovonext10

new mission

00:00:00

emptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyemptyempty

Udhëtimet VR

VISA nuk duhet të jetë barrë e udhëtimit. Ne besojmë se në të ardhmen e afërt qytetarët kosovarë nuk do të vuajnë më nga çështja e VISA-s. Prandaj, ne kemi projektuar VR Travel Game, nëpërmjet lojës VR, ju mund të udhëtojnë në qoshe të ndryshme në botë. Sinqerisht e vlerësojmë Zombie Soup për mbështetje teknike në projektin e VR, dhe Agon Nimani për ofrimin e fotografive të mahnitshme 360° të Kosovës. Për shkak të arsyeve të ruajtjes së pajisjeve, Travel VR është në dispozicion vetëm gjatë fundjavëve.